Android 13 şimdi açık testte

Android 13 testi

Bu yılın yeni Android 13 beta 1 güncellemesi Google I/O konferansından önce yayınlandı. Aslında güncelleme etkinlikten iki hafta önce yayınlandı. Ve üreticinin neden böyle yapmaya karar verdiğine dair hiçbir gösterge yok. Ancak bu gerçekleştiğine göre, değişiklikleri sıralamaya ve güncellemenin neler getirdiğini ve kimlerin yükleyebileceğini anlamaya değer.

Ancak her şeyden önce Google’ın Android 13 Geliştirilmiş Önizleme 1’i tanıttığını söylememiz gerekiyor, ancak aslında beta sürümüyle hiçbir bağlantısı yok çünkü yapılar tamamen farklı kullanıcılar için tasarlandı. Birincisi performans açısından daha az kararlıdır ve geliştiricilere yöneliktir, ikincisi ise daha olgun ve daha fazla özellik ve işlevselliğe sahiptir, bu nedenle beta test kullanıcıları tarafından kullanılır.

Güncellemedeki yenilikler nelerdir?

Gerçekten de istediğimiz kadar yeni özellik yok. Ancak genel olarak her şey çözülmeye ve keşfedilmeye değer.

  1. Oynatılan video veya müzik parçasının üzerinde artık dalgalı bir çizgi var. Üstünkörü bir bakışta çok daha fazla fark ediliyor.
  2. Artık akıllı evinizi kilit ekranından kontrol edebilirsiniz.
  3. Kopyalanan veriler artık panoda görünür.
  4. Arayüz görsel değişiklikleri ile yeni duvar kağıdı.
  5. Dinamik takvim simgesi şimdi gerçek tarih gösterimiyle.
  6. Geliştirilmiş yüz tanıma modu.

Elbette, özelliklerin çoğunun çok fazla olduğu söylenemez ve işlevsel olmaktan çok kozmetiktirler.  Ancak burada daha çok saf Android’den bahsediyoruz, bu nedenle kabuğu sunan üreticinin gerçekten ilginç bir şey sunabilmesini beklemeliyiz.

Android 13 açık test

Güncelleme hangi aygıtlar için kullanılabilir olacak?

Güncellemenin şu anda Pixel 4’ten Pixel 6 Pro’ya kadar olan akıllı telefonlar için mevcut olduğunu vurgulamak önemlidir. Elbette yakın gelecekte diğer üreticiler için de kullanılabilir olacak. Ancak çoğu zaman, bu amiral gemisi cihazlar içindir.

Beta sürümünü yükleme

Yükleme işlemi iOS söz konusu olduğunda biraz farklıdır:

  1. Resmi web sitesine gitmeniz ve güncellemeyi gerçekleştirmeniz gerekir.
  2. Kurtarma moduna geçin ve ADB’yi açın.
  3. Aygıtı PC’ye bağlayın ve yükleyin.
  4. Sideload komutunu girin, cihazı yeniden başlatın ve güncelleyin.